NEDRÄKNING

På Fredag ska vi vara ute ur lägenheten. Så dagen har jag ägnat åt att flytta med hjälp av Pappa. David har varit borta hela dagen så jag har fått styra upp allt det har gått riktigt bra måste jag säga lägenheten är nästan tom bara sängen å datan kvar typ. Nu är jag jättetrött hållt på sedan 10 till ett nu i natt. Imorgon blir det nya tag då kommer mormor hit å hjälper mig att städa ur lägenheten. Farmor har varit här idag å städat köket grundligt. Men hade en liten rast mellan 8-9 då jag va hos jenny å kolla på Gossip girls våran traditon vi har varje Tisdag fast innan va det DH. Så bara för att man flyttar kan man inte stunta i det=).   

Här kommer lite bilder som jag tagit idag med min kamera på mobilen som är jättebra (NOT):


Huset sett från nedfarten till garaget.


Fondväggen i sovrummet är klar nu återstår bara att de andra tre väggarna ska bli tapetserade (i vitt).


Jag har fått in garderoberna i det andra sovrummet där jag har satt in mina kläder och davids kläder har jag lagt in i hanns garderob detta rum blir som våran walk in closet tillfälligt till vi har bestämt hur vi ska göra i vårat sovrum med klädförvaring. 


Räcket sattes upp igår.
 

Jag har gjort det lite mysigare i våran "walk in closet".


Även gjort det lite fint i fönstret i hallen på 2:a våning.

God natt å sov gott alla

KAKEL

Idag har David satt upp kakel i köket blev jättebra trotts att de va första gången han kakalade.

Såhär såg det ut före:




En stor och bättre skillnad nu tycker jag.


Nu ska det fogas också men det för nog bli på Onsdag.

FÖRLOVNING

Igår va vi ute å festade för att Jenny å Niklas förlovade sig förra veckan. Trotts att jag hade jobbat 13 h så va jag inte trött. Men det är jag nu usch vi va på Grand i Borås å de va kul. Nu sitter jag å stoppar i min choklad testar den nya plopp med tutti frutti fyllning orginal är bättre=).


HUSET UPPDATERING 2


Målat räcket i trappan svart.


Slipat och lackat golven.


Målat golven vita ska målas en gång till.


Ny lampa i köket som David fick av mig i alla hjärtansdag pressent.

Ska upp å jobba imorgon kl 8-20.30.

TAPET

Denna tapet ska vi ha som fondvägg i sovrummet den är grön med massa mönster på resten av väggarna ska vara vita. Ska beställa tapeter imorgon. Idag har jag fortsatt att röjja ur lägenheten putsat fönster med hjälp av mormor. Sen har vi fått golven slipade i huset å lackade så nu går det inte att va där uppe för att det luktar så starkt man håller på att svimma jag skojjar inte det är sant. Jobbat kväll idag eller jobbat å jobbat det var personalmöte sedan föräldramöte. Men imorgon börjar allvaret kl 9 till kl 9 på fredag morgon 24 timmar i strack att jobba. Igår tog jag mitt första livmordershalsprov kändes inget.

Bild från: eco.se

BLÄ

Usch igår mådde jag inge vidare va hemma hela dagen spräng huvudvärk å på kvällen kräktes jag. Det kallar jag riktig bakis söndag näe dröjjer innan jag dricker nästa gång. Minns inte när jag va så full sist. Stolen va sönder på morognen ingen anning vad som hänt. Nu sitter jag här nyduschad har jobbat på gudarp idag den va någon som va sjuk. Snart ska jag å David åka till Anderstorp å titta på kakel till köket. På onsdag börjar jag det nya jobbet på riktigt.

FEST

Igår va det fest Nadja fyllde 21 år i fredags så först va vi hemma hos henne till elva kanske sen gick vi hem till mig för att jag å carro skulle se balfilmen men jafg hittade den inte =( Sen så gjorde vi en kaffedrink kokade kaffe på spisen (vi har ingen kaffebryggare) Idag är jag inte fräsch har lite dåligt samvete för att jag söp mig så full igår skulle inte gjort de tför vi har så mycket i huset. Men men kul hade jag iaf.

Bjuder på lite vackra å mindre vackra bilder från igår =)

Nadjas fina fontapet =)
hmm
arga? Näe syskonkärlek
Mattias i fönstret
Tänd ett ljus

Nu måste jag dra ska upp till pappa syrran Anna fyller 18 år idag =) Tänk att min yngsta syster blir myndig kommer ihåg när hon föddes å jag å mia va så glada.

Åh denna låten är så fin =)

8 M

8 m lång och ca 1,5 m brett är klädkammaren som är på ovanvåningen.

Så såg den ut tidigare idag.

Men nu är mattorna borta å vi har lagt en annan som va i sovrummet uppe. Har planer på att från vårat somrum ha skjutdörrar och klädförvaring innaför få se hur det går med det.


HALLEN UPPE

Före:


Nu:


Vi ska lägga en mörkgrå heltäckningsmatta i trappan och i hallen uppe jag har varit och kollat på matta idag hittade en jättefin men david är osäker.


Sähär kommer i det bli i trappan på ett ungefär.

FLAIR

Nu är det färdig tapetserat i vardasrummet å matsalen vi har samma tapeter i båda rummen. Tapeten är ljusbeige å modellen heter flair från Midbec.

Svårt att ta kort på tapeten (dålig kamera till sådant) men såhär ser det typ ut även målat dörrarna vita va en ful färg innan blev en stor förändring. Tapeterna är strukturtapet vilket gör det snyggare tycker jag ser nästan ut som vävtapet.


Färgen på dörrarna innan vi målade

På måndag börjar vi att måla golven i matsal å vardagsrum de ska bli vita listerna är redan målade =). Alla säger vita golv kan man ju inte ha blir smutsigt men vi (jag å david) tror det kommer bli hur snyggt som helst och man får väl städa om de blir smutsiga.

På Onsdag tror jag det va golvkillen ska komma som ska slipa golven i sovrummen uppe å bibloteket ner och även lacka dom. Så idag har jag å å min svärmor mest hon jag har hjälp till lite=) rivit ut mattorna (va tre stycken uppe på trägolvet) som låg i ett av sovrummen uppe å dragit ut spikar det ska jag även göra imorgon. De andra rummen som ska slipas va redan färdig när vi fick huset men måste fräshas upp.

KÖKET 2


Denna fläkt blev det från bosch samma märke som resten av vitvarorna i köket.


Detta har vi gjort i köket: 

  • Målat färdig på väggarna.
  • Fläkt är köpt.
  • Alla skåp är uppe.
  • Nästan alla luckor är monterade.
  • Satt upp en lampa i taket med spottar (snygg)
  • Beställt bänskivor i ek.

 Kvar att göra:

  • Lägga klickgolv i ek.
  • Köpa å sätta upp kakel.
  • Sätta upp någon lucka till.
  • montera diskmaskinen.
  • Sätt upp fläkten.
  • Montera knoppar på skåpen.
  • Sätta upp spottar under diskbänken och i vitrinskåpet.
  • Plus en hel del till.


     

IKEA

Imorgon ska jag till Ikea på dagen farmor ska nog med annars åker jag själv. Köpa det sista som behövs till köket knoppar några gångjärn å hyllplan. Idag har vi beställt bänkskivor till köket kommer nästa vecka kollade på kakel till köket men hitta inget som föll oss i smaken.

ÄNTLIGEN

Har letat i över två timmar nu efter en låt jag hört på radion jättemånga gånger men visste inte vem som sjöng den nu hittade jag den äntligen. Visste inte ens hur texten gick så det var svårt att hitta den men hittade den på P3:s digilista. Låten heter Curly Sue- Takida. Nu måste jag gå å lägga mig snart upp tidigt imorgon å grejja med huset. Tänkte visa lite bilder från huset men gör det imorgon istället.

SEMESTER

Kom hem från skidsemestern för en stund sedan har haft det bra åkt skidor å bara softat. Sista dagen gick inte så bra för då vurpa jag å gjorde illa knät så jag haltar lite nu men har köpt någon kräm som jag ska smörja med.  Jobbar imorgon min sista dag på Gudarp.

Innan vurpan

FULLT UPP

Inatt har jag inte sovit många timmar kunde inte somna förrän kl 5.00 å nu är jag uppe för jag hinner inte sova mer idag. Ska fixa med tvätt disk å pakning här hemma för imorgon åker vi till Dalarna å stannar där tills Torsdag. Ska även jobba ikväll är beodrad vilken innebär dubbelt betalt med timlön å ob va nog någon som är sjuk kanske. Sen har jag ont i min visdomstand va hos tandläkren i Torsdags de lagade en tand som va sönder och ett gammalt håll som krånglat. Sen skärde de även bort en hudflik som jag har haft problem med vid visdomstanden å det gör ont nu å smakar blod i munnen hela tiden usch men det ska bli bättre det får vi hoppas för det va inte gratis ska gudarna veta. Sen ska jag även hinna med attåka upp till huset å måla i hallen hur ska jag inna med allt?

HUSET UPPDATERING


Ny har vi monterat allt till köket det ska bara upp också köket är färdigmålat med en ljusgrå färg.


Hallen har vi målat en gång med samma färg som i köket ska målas en gång till för att det ska täcka.


sovrum nu där har vi inte gjort något ännu tänkte mig vit strukturtapet och öppna garderober med tygstycken som döljer i olika färger.


Såhär har jag tänk mig att vårat sovrum ska se ut. Det enda som behövs köpa är en garderob, en stor spegel å tyg och tygskena som ska dölja garderoben resten på bilden har vi redan.


Bilder: fonsterportalen.se


Såhär ser den i matsalen ut går ej att öppna.

Nya altandörrar ska vi också köpa till vårat sovrum och matsalen den i datarummet får vara kvar det är en enkel dörr som går att öppna och stänga det är tvärtom vad man kan säga om de vi ska byta ut.

BABBEL

Idag ar vi varit ute å ätit på babbel i Borås med David, mamma, Bengt, Tobbe å Mia. Tobbelito fyllde 26 år idag. Innan vi åt va vi inne på åhlens jag köpte en present till Tobbe en tekanna i rostfritt jättesnygg. Sen köpte jag även lite till mig själv bla ansiktsprodukter å ett par skidbyxor på Team sportias rea för det behövs när vi åker upp till Dalarna för att åka skidor på Söndag. När vi kom hem va jag bara tvungen att åka upp å mysa med lilla cockie å han blev lika glad som vanligt när jag kommer lilla bebisen =)-

Här kommer lite bilder:

Bilder: Bra att ha regöringstvål, fuktighetskräm å solpuder. Andra bilden mina skidbyxor.


Bilder: babbel


Bilder: Cockie

5 ÅR

Idag den 1 feb firar jag å David 5  år tillsammans=).

När jag gick upp idag stod det fem jättestora röd rosor på köksbodet en ros för varje år. Tänk om 20 år vilken bukett jag får då.


Vasen (svart) fick jag å David av mamma å Bengt för vi firade 5 år idag. Sedan fick jag även en taklampa av David som vi ska ha över matsalsbordet i nya huset.